The "Percy Jackson" book collection is a pentalogy that fantasy adventure novels based upon Greek mythology.

You are watching: The lightning thief questions and answers

The series, written by stack Riordan and released in 2005, has to date sold a total of 69 million duplicates in around 35 countries. It to be also adapted by Fox right into two films, exit in 2010 and also 2013.

The story portrays a Demigod that is required on adventures throughout the USA the he never ever prepared for, v his two finest friends. ~ above the way, lessons about friendship, bravery, confidence, selflessness and much much more keep you turning pages. Riordan took incentive for this collection while that was reading a various bedtime story because that his very own son. Space you up because that this intense quiz, which contains "Percy Jackson" sacred animal trivia? Well, review on and also enjoy this quiz inquiries on "Percy Jackson", because that for much more check out our tough "Harry Potter" trivia and "Star Wars" trivia quizzes too.

"Percy Jackson" publication Quiz Questions


The publications are the heart and soul of the series. Certain you"ve review them fine enough? answer these questions to understand your worth!

1. Question: that is the writer of the "Percy Jackson" series?

Answer: rick Riordan.

2. Question: What is the surname of Percy"s mother?

Answer: Sally Jackson.

3. Question: which is the fourth book in the "Percy Jackson" series?

Answer: "Percy Jackson and The battle Of The Labyrinth".

4. Question: In "Percy Jackson: The Sea that Monsters", one of the undead soldiers is called Riordan, as a referral to who?

Answer: stack Riordan, the author.

5. Question: i m sorry Greek God is Percy Jackson"s father?

Answer: Poseidon.

6. Question: that was later discovered to it is in the real lightning thief?

Answer: Luke.

7. Question: How plenty of Furies walk Percy kill?

Answer: Three.

8. Question: that is Thalia"s father?

Answer: Zeus.

9. Question: What is Annabeth Chase"s hair color?

Answer: love husband blonde.

10. Question: who is Luke"s mother?

Answer: may Castellan.

11. Question: The series includes how plenty of books?

Answer: Five.

12. Question: that is the father of Annabeth?

Answer: Professor Frederick Chase.

"Percy Jackson" Greek God Trivia Questions


*

A true "Percy Jackson" may have currently decided i m sorry Greek God your parent would certainly be if they to be to be a Demigod, but how lot do you really know about them? uncover out through this fast quiz!

13. Question: that is the Goddess of springtime?

Answer: Persephone.

14. Question: What is the roman name the Demeter?

Answer: Ceres.

15. Question: who rides Poseidon"s chariot?

Answer: Hippocampi.

16. Question: Athena is the Goddess of?

Answer: Wisdom.

17. Question: that is Hermes"s mother?

Answer: Maia.

18. Question: i m sorry Greek God serves as the manager of Camp Half-Blood?

Answer: Dionysus.

Hard "Percy Jackson" Trivia Questions

Details are difficult to remember but even harder come spot. Walk you an alert these "Percy Jackson" details? Head in because that this wild quiz! find out how accurately girlfriend remember the book with this set of "PJO" quizzes.

19. Question: What provides Hades return Percy"s mother?

Answer: the receives his Helm the Darkness.

20. Question: What walk the banner in ~ the black-tented pavilion in the areas of Asphodel say?

Answer: "Judgements because that Elysium and Eternal Damnation - Welcome, newly Deceased!"

28. Question: name the Roman counterpart of The Furies?

Answer: The Dirae.

21. Question: exactly how old is Percy when he is first introduced?

Answer: 12.

22. What kind of music is played in the Ares cabin?

Answer: absent music.

"Percy Jackson and The Lightning Thief" Trivia Quiz Questions

"Percy Jackson and also The Lightning Thief" to be the first book native the series, and it stole the understanding of countless kids. Ace this "Percy Jackson" trivia game to speak to yourself a true "Lightning Thief" fan.

23. Question: name the miracle sword offered to Percy?

Answer: Anaklusmos/Riptide.

24. Question: i beg your pardon of Percy"s teachers turn out to it is in the centaur, Chiron?

Answer: mr Brunner.

25. Question: as soon as was the book released?

Answer: 2005.

26. Question: In the book, where is the Underworld?

Answer: Los Angeles.

27. Question: The grasp bolt belongs to who?

Answer: Zeus.

28. Question: that is the leader of the Hermes Cabin?

Answer: Luke Castellan.


*

"Percy Jackson and also The Sea of Monsters" Trivia

"The Sea the Monsters" was one of the finest books of the series. Everyone loved it, but how well do you understand it? Answer this quizzes on Percy Jackson "Sea of Monsters" trivia to uncover out! Make sure you don"t search for the answers first!

29. Question: that is Grover searching for?

Answer: Pan, the patron God the the wild.

30. Question: at Camp Half-Blood, that guards the gold Fleece?

Answer: The dragon, Peleus.

31. Question: What are the works with of the Sea the Monsters?

Answer: 30,31N and 75,12W.

32. Question: How countless known entrances are said to be there to the Sea the Monsters?

Answer: Two.

33. Question: just how are Tyson and Percy related?

Answer: They space paternal half-brothers.

34. Question: name the delivery boarded by Clarisse, Percy, Annabeth, and Grover?

Answer: CSS Birmingham.

"Percy Jackson and also The Titans Curse" Trivia

How lot do you know around Percy, Annabeth, and also Grover? Let"s see just how well you deserve to answer these rapid "PJO" questions!

35. Question: What supernatural creature is Dr. Thorn?

Answer: Manticore.

See more: How Much Ibuprofen Will Kill You Take To Overdose, Children&Aposs Ibuprofen Dosage

36. Question: What does the lion pelt turn into once Percy put on it?

Answer: A jacket.

Here at historicsweetsballroom.com, we have closely created lots of exciting family-friendly trivia for anyone to enjoy! If you preferred our suggestions for "Percy Jackson" trivia questions, climate why no search for an ext quizzes through our literature Trivia, Batman trivia, or 2000s movie trivia?